Hvordan skal lufteturen se ut?

luftetur

Lurer du på hva som er koden med en hund på tur? Hva forventes av oss hundeeiere?

Når vi er ute på tur med hunden vår er det viktig at vi viser hensyn til andre mennesker, folk og andre dyr. Det er lovbestemt båndtvang for hund i tiden 1. april til og med 20. August.

Vår hund er vårt ansvar og jo flinkere vi er på å holde kontroll over vår hund, jo hyggeligere blir turen for oss og folk vi møter på vår vei.

Det finnes mennesker som er veldig redde hunder. Og det er alt for mange hundeeiere som ikke viser hensyn. Selv tar jeg alltid kontroll over mine hunder når jeg møter mennesker eller andre hunder på tur. Det vil si at jeg ber mine hunder gå tett ved min side og vise meg oppmerksomhet  idet vi passerer. Da får jeg ofte ett takk eller et hyggelig smil på vår tur. 

Å gå med en hund i flexibånd som har masse energi kan virke skummelt for folk som møter deg. Selv opplever jeg ofte at jeg passerer fint med mine hunder men den personen med fleixibåndet slipper hunden sin mot mine eller bukser ut idet vi passere hverandre. Det er ikke noe hyggelig hverken for meg eller mine hunder.

Å trene hunden sin at den skal kunne passere fint med rolig energi krever mye trening. Det krever at hunden din vet hva båndtrening er og at hunden din kjenner seg igjen i en passeringssituasjon og både du og hunden vet hva dere skal gjøre idet dere passerer.

Om du lar valpen din hilse på alle den møter når den er valp, vil den som oftes forlange dette når den blir voksen også. Da kan det fort bli slitsomt på turen.

En valp trenger ikke og skal ikke hilse på absolutt alle på tur. Valpen skal lære seg å passere folk og dyr uten å hilse. Å sosialisere en valp betyr ikke at valpen skal bli venner med alle den møter. Ikke alle hunder vi møter på tur er snille mot valper og vi ønsker heller ikke at valpen vår skal ta med seg en unødvendig opplevelse videre i livet.

Så ha fokus på gode rutiner på tur, lær valpen din å gå pent i bånd og passere andre mennesker og dyr på tur så vil du ha mange flotte turer med din bestevenn.

Og husk plukk opp etter hunden din.

God tur.

Team Top Dog