Skal jeg bruke bånd eller sele?

bånd båndtrening sele

Dette spørsmålet får vi ofte. Og svaret er Ja, begge deler. Men både bånd og sele til hver sitt bruk.

Ofte ser vi kursdeltakere som kommer på kurs med sele og flexibånd. 

Vi anbefaler ikke å bruke flexibånd på valp/unghunden din. Har du allerede en valp som trekker i båndet og du bruker flexibånd så er nok dette grunnen.

Når valpen kommer til sin nye familie ønsker vi at den skal knytte bånd med oss. Vi ønsker at valpen skal velge oss i trening og på tur. Vi gjør dette gjennom trening, lek, kjærlighet og godt stell. Om valpen går tur i flexibånd som er en snor mellom 3-15 meter så lærer valpen seg ikke hvor plassen sin er. Vi ønsker jo at valpen skal gå fint ved vår side på tur.

Ved å bytte ut flexibåndet til et vanlig bånd, ikke med strikk, men et solid bånd på ca 1,5 meter vil du ha et mye bedre utgangspunkt på å få en hund som lærer seg samspill og plassen sin på tur.

Hvor bruker vi sele? En sele bruker jeg kun når hundene mine skal trekke eller er under båndtrening. Det vil si på løpeturer, på ski eller fjelltur. En sele er nettopp laget for dette. At hunden din skal kunne trekke uten å bli belastet feil steder på kroppen sin. 

Bruker du alltid sele på hunden din vil hunden bli god på å trekke og det tar lengre tid å lære hunden hva båndtrening er.

Er hunden min under trening på å gå pent i bånd, har jeg på både sele og halsbånd. Da bruker jeg halsbåndet når jeg trener og selen når jeg har pause i treningen. Det tar tid å lære hunden sin at den skal være følsom i halsbåndet sitt. Gir du den mulighet å trekke i halsbåndet vil den bli god på dette,  vi ønsker at hunden vår skal lære seg å være følsom i halsbåndet og følge oss fint på tur. 

Vil du lære mer om båndtrening og hvordan vi jobber? sjekk ut Online filmen vår Gå pent i bånd her vil du lære hvordan du får en hund som går pent i bånd og velger deg på turen.

Har du spørsmål til oss vedrørende valg av utstyr? Ta kontakt, vi hjelper gjerne til.

Team Top Dog